Czym jest konfitura?

Konfitura – produkt spożywczy uzyskiwany poprzez gotowanie owoców lub części owoców w syropie cukrowym.
Do przygotowania konfitur selekcjonuje się najlepszej jakości owoce. Nie nadają się owoce uszkodzone, niedojrzałe lub niewybarwione. Ponadto owoce używane do sporządzenia konfitur muszą być bardzo słodkie
W konfiturach nie używa się środków konserwujących, wystarczającym konserwantem jest cukier. Przeciętnie na 1 kg owoców stosuje się nawet 2 kg cukru. 

Prawdziwa konfitura jest produktem najwyższej jakości. Pochłania wiele czasu i ma w sobie wszystko to, co najlepsze.
Tylko czemu z warzyw?
Po troszę dlatego, iż porzeczki są najlepszymi warzywami. Podobno. A także bo… czemu nie? Lubimy eksperymenty.

Tak jak konfitury wykorzystują cały potencjał zawartego w owocach cukru tak my chcemy wykorzystać potencjał naszej trójki.

Ogrom oryginalnych pomysłów. Różne dziedziny fotografii. Grafika komputerowa, fotograficzna wiedza techniczna, hafty komputerowe. Zróżnicowane znajomości.
Zajadając ciasto Oreo zdałyśmy sobie sprawę z tego, iż nasza różnorodność daje nam wręcz nieograniczone możliwości i ograniczone ramy stron na facebooku przestały nam wystarczać.
Potrzebowałyśmy więcej miejsca.

Więc je sobie stworzyłyśmy.

Znajdziecie tu wszystko, czym się zajmujemy.
Sesje zdjęciowe, warsztaty, wystawy, wspólne wyjazdy. Rady i tutoriale. Przepisy, projekty, publikacje i plany na przyszłość. Trochę subiektywnych recenzji i rankingów.

A co, jeśli nie wystarcza Wam czytanie i chcielibyście więcej?

Przejdźcie do strony Kontakt lub Współpracuj! i działajcie!

Jedna uwaga do wpisu “Czym jest konfitura?

Dodaj komentarz